Over ons

Mokafina heeft al meer dan een halve eeuw een neus voor koffie en een boontje voor kwaliteit. Heerlijke aromatische bonen, zorgvuldig geselecteerd op basis van kwaliteit, hier ter plekke gebrand en verwerkt om die authentieke, eenvoudige maar toch zo complexe smaak te garanderen. Uiterst verse koffie met een sterk lokaal karakter gebrand volgens de ambachtelijke werkwijze.

Het Antwerpse Mokafina brandt al meer dan een halve eeuw lang op ambachtelijke wijze haar bonen. Bonen die daarenboven reeds verschillende controle- en selectieprocessen hebben doorlopen om zo de kwaliteit te garanderen. Bij Mokafina worden de bonen op lage temperatuur gedurende iets meer dan 14 minuten gebrand. Door dit trage brandproces behouden de bonen hun smaak en vormen ze de basis voor het perfecte kopje koffie. Grotere industriële branders kiezen er voor om sneller te branden…want sneller is meer. Maar sneller is ook minder lekker! Om tot in de kern gebrand te geraken op zulke korte tijd, is de temperatuur eigenlijk net te hoog om goed te zijn. De buitenkant brandt aan en smaakt minder lekker.

Menu